Saturday, January 23, 2010

selamat tinggal JKE...PKK...SABAH

harini hari terakhir pakku sekeluarga di bumi d bawah bayu
sedih...gembira...confius...semuanya ada
resam dunia...ada yang berjumpak...ada yang berpisah
apa2 pun...jke,pkk,sabah...tatap menjadi ngatan dalam diri pakku
kami
jke
pkk
sg mengkabong, tuaran

Wednesday, January 20, 2010

dah lama x buat tutorial

walaupun duk sibuk uruskan perpindahan...tp,hati dok membuak-buak
utk update blog n buat tutorial
pernah tengok banner ni?


bukak website www.transformation.gov.my

jumpak?ok..nanti pakku tunjukkan cara nak buat muka org yg ada corak tu
perasan tak?nampak kan..see yaa

DUA minggu yang PADAT

selepas balik dari percutian tempoh hari...jadual pakku menjadi bagitu padat
ya laa...nak kena uruskan perpindahan...pendaftaran pelajar baru(sumbangan terakhir utk PKK mungkin)

daftar01
minir yang baik hati...
daftar
daftar05
daftar04
tolong senyap...senyap ka?
daftar03
bab pindah pulak...nak kena urus...syarikat packaging la..tiket..claim2..dokumen itu..dokumen ini
poning2..rumah pakku pun dah macam tongkang pecah hahaha...nasib baik la ada maid
alhamdulillah...semuanya berjalan seperti yg dirancang
pindah01
pindah02
pindah03
terpaksa la pakku bertukaq jadi tiga orang...awat tak percaya?
tengok sendiri la gambaq bawah ni...(photosop punya kerja)pindah04
barang2 yang nak dilelong pun dah ada pembeli..siapa yg beli?siapa lg kalau bukan rakan jabatan pakku...jke
siap ada buat majlis perpisahan untuk pakku dan wife pakku lagi...jutaan terima kasih untuk kalian semua
hanya Allah yang dapat membalasnya
staf JKE..anda memang sporting<---betoi ka ejaan ni...hehehe
majlis04
myself
majlis
my wife..
majlis02
majlis03
untuk kedua-dua BOS pakku...terima kasih daun keladi...anda sambung la sendiri
majlis05

"kalau ada sumur di ladang
boleh saya menumpang mandi
untuk hilangkan kotoran di badan
kalau ada umur yang panjang
boleh la kita berjumpa lagi
untuk bertanya perkhabaran..."

Monday, January 4, 2010

cuti-cuti Malaysia(zoom Sabah)

minggu lalu pakku & Siddiq sekeluarga berkesempatan menjelajah pantai timur Sabah

bermula dari Polikk sampailah ke destinasi terakhir kami..Semporna
perkataan yang paling tepat untuk pakku gambarkan...Subhanallah...cantik sungguh ciptaan Allah
kami sempat la menjejakkan kaki ke pulau terdekat...pulau sibuan (niat dihati nak jugak sampai sipadan...tapi,jauh sangat...x sesuai utk bawak budak2)
tp...bak kata orang...tak dapat gading,tanduk pun berguna jugak...
memang pakku teruja dengan air laut yang menghijau dan sangat laa jernih
ni la foto-foto yg sampat pakku capture
main tangkap muat ja...takdan nak shoot proper sangat...


sandakan01
lahad datu
tawau01
semporna01
COMBINE
combine02
gambar2 family yg terlibat:
siddiq
siddiq
pakku
pakku

ps:
kalau nak ikut kan...semua nak capture...hehehe
all family
BUDGET
---------------------------------------------------------------------
penginapan:

sandakan :Tyng Garden Hotel(selesa...disyorkan)
- RM92 per malam(sarapan not include)

Tawau :King Park Hotel(air cond x sejuk...promotion package kot)
- RM128 per malam(sarapan disediakan)

Semporna :Seafest Hotel(disyorkan)
- RM126.50 per malam(sarapan disediakan)

Lahad Datu :Grace Hotel(luas tapi...agak old style)
- RM125.50 per malam(sarapan disediakan)

minyak kenderaan(myvi 1.3) : lebih kurangRM120
jarak perjalanan(pi-balik) : 1291.6km

sapa2 nak buat trip...sangat la di alu-alukan....BESSST

twitter

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Live Traffic Feed

widgets

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP