Friday, April 30, 2010

tazkirah JUMAAT | 15 JamadilAwal


petikan dari Anis | MAC2010

Monday, April 26, 2010

penangan alam SIBER

anda kenal rizalhashim? kalau anda peminat sukan di malaysia...nama rizal hashim ni xpayah nak diperkenalkan lagi.tp,pakku bukan nak cerita tentang beliau ni.
kalau nak tau lebih lanjut bukak la blog rizalhashim (http://rizalhashim.blogspot.com)
baru-baru ni pakku ada buat satu entry pasai offside or NOT 
http://ceriterapakku.blogspot.com/2010/04/offside-or-not.html
sungguh tak ku sangka, gambaq yg pakku hasilkan dalam entry ni telah
digunakan oleh rizalhashim dalam blog dia dalam tajuk kasihan-pengadil


ps:
itu la penangan alam siber...apa sahaja yang kita kongsikan(baik atau buruk) sekelip mata sahaja boleh tersebar

borang tuntutan ELAUN PERPINDAHAN

sat ja rasanya dah dekat 3bulan pakku sekeluarga pindah ke semenanjung.
kelmarin kami sempat pi melawat rakan se JKE d PKK dahulu balik berpantang d Sg Petani.
lama rasanya tak berjumpak kawan2...huhuhu
din,nazri,siddiq,gjul,azrin,suriya,farah...(sekadar beberapa nama)...hangpa bila lagi nak pindah?
ps:
kalau sapa2 nak pakai borang tuntutan elaun perpindahan boleh disedut di sini hehe..

Thursday, April 22, 2010

tutorial PHOTOSHOP 03

membuat FAKE miniature

menghasilkan gambar miniature dengan menggunakan Tilt-Shift Lens adalah suatu yg sangat menyeronokkan bagi penangkap cahaya.
airport

Wednesday, April 21, 2010

saya MENANG motor!

alhamdulillah...semalam Pakku dapat cek hadiah Pertandingan Pantun Ceria

Sebenaqnya dah lama dok tunggu hadiah ni...ada khabar2 angin kata tipu ja semua tu...

Thursday, April 15, 2010

offside or NOT?

mari bersama-sama kita saksikan adakah jaringan Faizal Abu Bakar ni offside?
Pengadil Final Piala FA kata offside
tp...mungkin Kedah xdak rezeki kot...hampeh punya Ref
bola offside

Wednesday, April 14, 2010

zikri : 7 BULAN suda

ni wajah terbaru anak bongsu pakku...zikri
satja dah nak masuk 8bulan

rambut pun dah boleh bergaya ala-ala "masih terpacak"
blog april_zikri

memahami CONTRAST

The Brads – Learning About Contrast in Design

Brad Colbow on Jul 9th 2009
(http://vector.tutsplus.com/tutorials/comics/the-brads-learning-about-contrast-in-design/) 

Tuesday, April 13, 2010

12 APRIL 2010 | creative SUITE 5 (CS5)

kali ni pakku buat entry pasai produk terbaru dari Adobe
semalam, 12 April 2010 adalah hari pelancaran Adobe Creative Suite 5 (CS5).
apa benda CS5 ni? kalau anda biasa dengan Adobe...rasanya takdak la nak terkejut sangat.
tapi...bagi yg tak biasa, ini la versi terbaru pakej perisian suntingan (multimedia editing) yang dikeluarkan
Adobe yang bermula dengan CS, CS2, CS3 dan CS4. dan semalam telah dilancarkan yang lagi baru iaitu CS5.tapi bagi yang otai2 dan kipas susah mati Adobe (die hard fan...:)) depa ni dah mula guna sejak takdak CS lagi.pakku nak cerita panjang pun, rasanya pakku bukanlah orang yang layak...al-maklum lah, kita ni belajaq bidang lain...tp,minat punya pasai...segalanya tak jadi masalah.

Friday, April 9, 2010

tazkirah JUMAAT | 24 RabiulAkhir

haaa...buat macam tu la nazri  
Tanggungjawab Seorang Guru
Menurut Imam Al-Ghazali r.a terdapat beberapa tanggungjawab atau kewajipan yang perlu dipenuhi oleh seorang guru.

Thursday, April 8, 2010

piala FA : N9 vs KEDAH

entry kali ini khas untuk Perlawanan Akhir TM PIALA FA.
Pertemuan antara negeri Pakku, KEDAH bertemu Negori 9.

lagu: BIAR JASA JADI KENANGAN
Yakinkanlah diri sendiri..
Berjuanglah sejiwa murni...
Tekun berani sesungguh hati ...
Demi sukan mengharum negeri...
Biar jasa jadi kenangan...
Hijau kuning lambang kemegahan...
Jelapang padi tempat sanjungan ...
Negeri Kedah Darul Aman
Kedah…Kedah pantang kalah
Walau sakit jatuh dah rebah...
Bangun lantas semula gagah ...
Bujur lalu melintang patah...
Hijau Kuning tanahku..
Darul Aman negeriku..
Hijau Kuning darahku ...
Negeri Kedah negeriku ...
Negeri Kedah negeriku

dan ini wallpaper untuk peminat setia HijauKuning

ps:
layarilah http://www.hijaukuning.com untuk bertemu peminat hijaukuning

Thursday, April 1, 2010

tutorial PHOTOSHOP 02

membuat fake PHOTO MONTAGE


harini pakku nak tunjukkan cara utk buat kesan seperti “photo montage”.
Hasilnya macam gambar di bawah:
Sebelum

Selepas:

twitter

Subscribe via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Live Traffic Feed

widgets

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP